En İyi'ler

Mutlaka Okumalısın

5 Adımda Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?

Zirkonyum kaplama nasıl yapılır sorusu bu tedavi yöntemini tercih eden hastaların araştırma konularındandır. Son yıllarda halk arasında ismi sıklıkla duyulan zirkonyum kaplama çeşitli aşamalardan oluşan, doğal ve estetik bir görünüm sunan bir tedavi yöntemidir.

Hastaların diş restorasyonu, ciddi çürükler, dişte oluşan kırılmalar ve dişlerdeki renk bozuklukları gibi durumlarda kullanılan zirkonyum kaplama son yıllarda başarılı bir doğallığı taklit etme yöntemidir. Çünkü dişlere ne kadar iyi bakılsa da zaman zaman dişlerde sorunlar yaşanabilir. Peki zirkonyum nedir, zirkonyum kaplama nasıl yapılır? Tüm soruların cevapları aşağıda verilmiştir.

Zirkonyum Nedir?

Zirkonyum bu tedavi sürecinde kullanılan kaplama yöntemidir. Metal içermeyen bu malzeme ile yapılan tedavi hastaların oldukça estetik bir görünüm kazanması ve fonksiyonel özelliklerini artırmak için sıkça kullanılan yöntemlerden birisidir. Yüksek dayanıklılığı sayesinde de oldukça çok tercih edilen bu tedavi dişlerin üzerine yerleştirilen ince ve dayanıklı malzemelerden yapılır.

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?

Zirkonyum kaplama nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında hastadan hastaya değişiklik gösterir. Çünkü süreci hastanın ağız yapısı, estetik beklentileri gibi faktörler etkiler. Ancak özet şekilde zirkonyum kaplama nasıl yapılır sorusunun cevabı şöyledir:

Zirkonyum Kaplama Sürecinde Neler Yapılır?Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?
Ön Muayene ve PlanlamaHer işlemden önce olduğu gibi ilk olarak hastanın ağız sağlığı kontrol edilir. Bu muayene sırasında dişlerin yapısı, ağız sağlığı ve diğer dişlerde sorun olup olmadığına bakılır. Daha sonrasında ise hastanın estetik beklentisi hakkında konuşulur.
Diş HazırlığıZirkonyum dişlerin üzerine yapılan kaplamalar olduğu için dişlerin yüzeyinin hafif şekilde aşındırılması gerekmektedir. Bu aşındırmanın amacı ise kaplamanın dişin üzerinde düzgün bir şekilde durmasıdır.
Ölçü Alma ve TasarımSonrasında ise dişlerin ölçüsü alınır. Bu ölçüler kaplamanın tasarlanacağı laboratuvara gönderilir. Ölçünün doğru alınması ve buna göre yapılması oldukça önemlidir.
Kaplamanın Üretimi ve UygulanmasıLaboratuvar ortamında hazırlanan zirkonyum kaplama son olarak özel yapıştırıcılar ile dişe sabitlenir. Bu adımda ise önemli olan kaplamanın hastanın ağız yapısına uygun olup olmadığıdır.

Zirkonyum Diş Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?

Zirkonyum kaplama nasıl yapılır öğrenip aslında zor bir işlem olmadığı göründükten sonra akıllara hangi durumlarda bu tedavinin uygulanıp uygulanmayacağı gelir. Bu tedavinin uygulanabileceği durumlar şöyledir:

  • Estetik İyileşmeler: Ön dişler özellikle hastaların sorun ettikleri ve estetiğine ekstra önem verdikleri dişleridir. Zirkonyum kaplamalar bu durumda oldukça kurtarıcıdır.
  • Diş Kırıkları ve Aşınmaları: Kırılan veya aşılan dişleri onarmada oldukça etkili bir yöntemdir. Dişin orijinal hale gelmesine ve işlevselliğini geri kazanmasına sebep olur.
  • Renk Değişiklikleri ve Lekelenmeler: Dişlerde zamanla çeşitli sebeplerden dolayı lekelenmeler veya renk değişiklikleri yaşanabilir. Böyle durumlarda da en etkili yöntem zirkonyum kaplamadır.

Zirkonyum Kaplama Özellikleri Nelerdir?

Halk arasında çokça tercih edilen zirkonyum kaplamanın nasıl özellikleri bulunur? İşte insanların sıkça tercih etmelerinin sebepleri şöyledir:

  • Doğal görünümleri sayesinde hastalara yapay gülümseme vermez. Doğal gülüş estetiği için oldukça tercih edilir.
  • Zirkonyum kaplama dişlerde renk değiştirme olayı en aza iner.
  • Düzenli kontroller ve titiz kullanımda uzun süre kullanılabilir.
  • Herhangi bir metal malzeme içermezler.
  • Diş eti ile uyumludurlar.
  • Aşınma ve kırılmalara karşı oldukça dayanıklıdırlar.
  • Işığı geçiren yapısı sayesinde doğal bir görünüm sağlarlar.

Zirkonyum Kaplamaların Bakımı Nasıl Yapılır?

Doğal görüntüsü ve dayanıklılığı ile ön plana çıkan zirkonyum kaplamalarda bakım oldukça önemlidir. Bakımları ne kadar doğru ve düzenli yapılırsa kullanım ömrü o kadar uzun olur.

  • Düzenli Fırçalama ve Diş İpi Kullanımı: Zirkonyum kaplamaların bakımı diğer dişlerin bakımı ile oldukça benzerdir. Günde en az iki kez fırçalanmalı ve diş ipi kullanımına önem verilmelidir.
  • Profesyonel Diş Temizliği: Profesyonel diş temizliği mutlaka yılda bir kere yapılmalıdır.
  • Sert Gıdalardan Kaçınma: Kaplamaların kırılması veya hasar görülmesini engellemek için mutlaka sert gıdalardan uzak durulmalıdır.
  • Düzenli Kontroller: Yaşanılan problemlerde mutlaka doktor kontrolüne gidilmelidir.

Zirkonyum Kaplama Fiyatları Nasıldır?

Zirkonyum diş kaplama ücretleri konusunda kesin bir fiyat vermek doğru bir durum olmaz. Çünkü dişe yapılan işlemler sırasında başka sorunlar da ortaya çıkabilir. Bu süreç içerisinde ortaya çıkan her sorun ekstra bir ücret demektir. Bu sebeple hepsi ücreti etkileyeceği için net bir fiyat vermek doğru olmaz.

Ayrıca bu sürece girmeden önce en önemli yapmanız gereken şey doğru ve güvenilir klinik seçimidir. Hem sağlığınıza kavuşmak hem de oldukça estetik ve doğal bir görünüm sağlamak için bu seçime dikkat edilmelidir. Siz hastalara tavsiye olarak Mehmet Eker Diş Kliniği ismi söylenir. İşlem yaptırma kararı almadan mutlaka gidip muayene olduğunuzda asla pişman olmayacaksınız.

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır Hakkında Sık Sorulan Sorular

Zirkonyum tedavisi özellikle estetik görünümünü sağlayan hastaların sıklıkla tercih ettiği bir yöntemdir. Bu konu hakkında zirkonyum nedir, zirkonyum kaplama nasıl yapılır, ücreti nedir gibi sorular yanıtlanmıştır. Bu konu hakkında merak edilen diğer soruların cevabı ise aşağıda verilmiştir.

1-Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?

Zirkonyum kaplama nasıl yapılır sorusuna cevap oldukça kısa ve nettir. Bu işlem gerekli görülürse ölçüler alınır ve dişler hazırlanılır. Sonrasında ise hazırlanan dişler özel yapıştırıcılar eşliğinde yapıştırılır.

2-Hangi Dişlere Zirkonyum Yapılmaz?

Zirkonyum dişler çürük dişlerin tedavisi için uygulanmaz. Eksik dişlerin yerine yapılan bir tedavi çeşididir. Ancak dişe iyi yapılmış bir zirkonyum kaplama dişler sağlam yapılırsa dişin daha fazla çürümesi önlenebilir.

3-Zirkonyum Kaplama Yapımı ne Kadar Sürer?

Zirkonyum diş kaplama süreci çeşitli evrelerden oluştuğu için ortalama bir dişin yapılma süresi bir haftayı bulmaktadır.

4-Arka Dişlere Zirkonyum Yapılır mı?

Zirkonyum genelde sadece ön dişlere yapılıyor gibi düşünülse de arka dişler için de uygulanabilir.

 

Mutlaka Oku